zondag 10 november 2013

Dankdag

Bij ons in Zeeland is het pas volgende week dankdag.
Maar thuis zijn we er al weken mee bezig.
Zie hier de foto's.

Eerst maakte we een krans voor dankdag met bladeren van koffiefilter.
Eerst bladeren knippen dan mooi inkleuren met stiften en vervolgens in het water houden, dan trekt het water er mooi door heen.

De week daarna maakte we placemats. De kinderen knipten dingen uit oude tijdschriten waar ze dankbaar voor waren en daarna ging het papier door het lamineerapparaat. Leuk voor op de eettafel.

Vandaag mochten de jongens beiden vijf voorwerpen op tafel zetten waar ze dankbaar voor zijn. Over de voorwerpen gingen we daarna in gesprek. Een echte aanrader!
Zo lag er een hart op tafel omdat de oudste dankbaar is dat mensen een nieuwe hart kunnen krijgen en stond de toren van pisa op tafel omdat de jongste zoon het zo leuk vind om samen spelletjes te doen.

3 opmerkingen:

 1. Leuk idee om ze dingen op tafel te laten zetten! Die ga ik onthouden voor volgend jaar! Bedankt voor 't delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, wat leuk om te zien, wij wonen ook in zeeland en beginnen inderdaad ook altijd eerder aan dankdag. We hebben vorige week een "dankbaar" boom geverfd en nu mogen ze elke dag er blaadjes aanhangen, met er op geschreven waar ze dankbaar voor zijn. (dit doen we meestal de hele maand november) Ook hebben ze nu al zin om uit folders plaatjes te knippen en op te plakken, maar dat doen we altijd 's middags op dankdag zelf. Maar het is fijn dat ze er al zo naar uit zien. Meestal hangen we ze dan ook een poosje op, maar inderdaad lamineren is ook een leuk idee, kunnen ze het ook echt gebruiken! Het is leuk om vaste dingen terug te laten komen, maar toch weer net even anders.. Bedankt!
  groetjes Jacomien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laatste foto is heel leuk! Mooi om zo in gesprek te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie kan ik erg waarderen!